Comunicat de presa - Primaria Caracal


Comunicat de presa

                 Primăria municipiului Caracal, în speță primarul orașului, domnul Liviu Radu a luat cunoștință de informațiile eronate care au fost prezentate, în aceste zile, în spațiul media și dorește să facă următoarele precizări:

                     ”Aplicarea principiului transparenței a reprezentat punctul nostru principal în achizițonarea celor șapte telefoane mobile, care s-a realizat exclusiv cu acordul consilierilor locali, și nu pentru aceștia așa cum s-a specificat in mod eronat, în presă. Eu, domnul viceprimar, dar și șefii de servicii și directorii din Primărie am intrat în posesia telefoanelor, instrumente necesare și extrem de utile atât din punct de vedere funcțional (cu ajutorul acestora putem vedea imagini live surprinse de camerele video din oraș, ale zonelor supravegheate), dar și comunicațional. Menționez, deasemenea că în același scop, primăria a achiziționat și un aparat foto pentru Serviciul Public Comunitar Local pentru Evidența Populației, necesar la întocmirea cărților de identitate. Înainte de a privi și judeca din exterior trebuie să înțelegem și să acceptăm că progresul, evoluția, nu se poate face decât printr-o corelare între concepte inovative și fapte care stau la baza unei dorințe de a ne autodepăși! Un mod de informare și comunicare eficace, performant, în era tehnologiei care avansează rapid, trebuie privit ca o necesitate, și nu acuzat ca fiind un lux. Din punctul meu de vedere presa ar trebui să devină mai responsabilă și conștientă că, știrile vădit defăimătoare, de multe ori cu substrat politic, trebuie obligatoriu înlocuite de argumente factuale cu privire la cei criticați.

             Amintim promotorilor, în cauză, că au facut exces de zel prin propagarea acestei știri care se dorea defăimătoare și de joasă speță că, în țara noastră, și libertatea de exprimare are anumite limite! Conform Art 30, alin 6. din Constituție ”libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viața particulară a persoanei și nici dreptul la propria imagine.”

              Cât despre expunerea minorilor într-o ipostază mai mult decât neadecvată (intervenția fiicei domnului consilier PNL în materialul difuzat pe posturile tv) dorim să facem referire la Legea 272/2004, art 27, alin 4. care precizează: ”Copiii nu pot fi folosiți sau expuși de către părinți, reprezentanți legali, alte persoane responsabile de creșterea și îngrijirea lor, organisme private acreditate ca furnizori de servicii sociale, instituții publice sau private, în scopul de a obține avantaje personale/instituționale sau de a influența deciziile autorităților publice.

               Deasemenea dorim să precizăm că știrea cu iz de cancan nu va fi tolerată de către niciunl dintre reprezentanții primăriei Caracal. Pe cale de consecință,  inducerea în eroare a opiniei publice atrage după sine acționarea în instanță a celor responsabili. Art 30, alin 8 din Constituție stabilește că:

Răspunderea civilă pentru informația sau pentru creația adusă la cunoștința publică revine editorului sau realizatorului, autorului, organizatorului manifestării artistice, proprietarului mijlocului de multiplicare, al postului de radio sau de televiziune, în condițiile legii.

 

Departamentul de comunicare al Primariei municipiului Caracal

Imagini

primaria.jpg

CNIPT Caracal

Harta Orașului

Ziare Locale

PMC Live

 

WebCam Teatru National