Comunicat de Presă din data de 14 mai 2021 - Primaria Caracal


Comunicat de Presă din data de 14 mai 2021

Participanții la Concursul de soluții inițiat de Primăria Municipiului Caracal pentru amenajarea spațiilor de acces în oraș evaluează situația la fața locului.

 

 32 de studenți la Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” din București de la Facultatea de Horticultură - secția Peisagistică, de la Universitatea din Craiova, s-au înscris la concursul de soluții inițiat de administrație pentru realizarea unui proiect de reamenajare a zonele de acces în Municipiul Caracal. Ei și-au asumat misiunea de a elabora conceptul creativ pentru cele 4 zone principale și 2 zone secundare  de intrare în municipiul nostru.

Zilele acestea, o parte din  studenții participanți și coordonatorii lor se află într-o vizită de lucru  în oraș. Ei vor viziona zona centrală și zonele cu obiective de patrimoniu, precum și spațiile de intervenție pentru a se organiza pe echipe de lucru și a demara activitățile de realizare a proiectului.

Concursul este organizat de Primăria Municipiului Caracal  împreună cu Asociația Absolvenților Urbaniști și Peisagiști din România și Clubul Studenților Urbaniști – CSU – UAUIM București, în parteneriat fiind și Facultatea de Horticultură a Universității din Craiova.

Pentru a face concursul mai dinamic și interesant, în joc sunt și două premii importante. Premiul I în valoare de 1000 de euro și premiul II în valoare de 500 de euro (sume provenite din sponsorizări ale unor cetățeni care își doresc păstrarea anonimatului).

Proiectele finale vor fi depuse până pe 14 iunie, iar rezultatele finale vor fi comunicate pe 23 iunie 2021.

Această acțiune face parte din eforturile administrației caracalene de a da o nouă față orașului și de a face din Caracal un oraș mai plăcut, estetic, curat în care oamenii să se simtă bine și în siguranță.

Imagini

piataunirii.jpg

CNIPT Caracal

Harta Orașului

Ziare Locale

PMC Live

 

WebCam Teatru National