Strategia de dezvoltare - Primaria Caracal


Strategia de dezvoltare

     Dezvoltarea locală este rezultatul capacităţii unei societăţi de a decide ce doreşte, unde doreşte să ajungă, de a-şi urmări obiectivele şi de a controla rezultatele. Cu cât consensul asupra obiectivelor este mai larg, cu atât strategia de dezvoltare a municipiului Caracal are mai mare succes. 
Acest consens se construieşte prin implicarea tuturor categoriilor de cetăţeni din comunitate care vor contribui cu cunoştinţele şi experienţa lor în trasarea direcţiilor de dezvoltare pentru municipiul Caracal. 
Oferirea de servicii publice de calitate cetăţenilor municipiului, prin întărirea capacităţii administrative necesare pentru consolidarea autonomiei financiare şi administrative, perfecţionarea managementului în administraţia locală şi pentru dezvoltarea spaţiului economico-social are drept scop creşterea nivelului de trai al cetăţenilor oraşului. 
Dezvoltarea durabilă nu ar fi posibilă fără aportul fiecarui individ în parte. 
Aici apare responsabilitatea socială a fiecăruia dintre noi, element esenţial pentru dezvoltarea municipiului.
O strategie de dezvoltare care reflectă obiectivele locuitorilor zonei are toate şansele să fie sprijinită în implementarea ei ulterioară. 
Obiectivul general al strategiei de dezvoltare a municipiului Caracal îl reprezintă creşterea calităţii vieţii prin crearea de noi locuri de muncă, reabilitarea şi modernizarea infrastructurii urbane, îmbunătăţirea serviciilor sociale şi de sănătate publică, protecţia mediului precum şi dezvoltarea structurilor de sprijinire a afacerilor şi a antreprenoriatului.
În această viziune, a fost elaborată Strategia de Dezvoltare a municipiului Caracal care cuprinde priorităţi, obiective şi măsuri transpuse într-un amplu portofoliu de proiecte.

Descarca Strategia de dezvoltare

Descarca Portofoliul de proiecte

Descarca HCL nr. 39

Imagini

piataunirii.jpg

CNIPT Caracal

Harta Orașului

Ziare Locale

PMC Live

 

WebCam Teatru National